Kennel Hoffedalen

Blogg

Sommaren 2018

Mycket har hänt under sommaren och jag borde verkligen ha bloggat mer...meeen.

Summering av denna sommar blir...
Goliath CERT BIM BIR, GK Norskt jaktanlag
Freddy CERT BIM-BIS 4:a, GK Norskt jaktanlag, GK vattenprov
Zelma R-CERT och BIS Jakt
Ruben LP Startklass

Vattenprov

I går kväll åkte Freddy och jag till Nyköping för att starta på vattenprov. Vi har tränat en hel del på stadgan denna vecka eftersom Freddan gärna knallar på första skottet.

Blev glad för startnummer 4, då skulle vi hinna med tre skott innan det var vår tur. Fick veta innan att en var struken, så då skulle jag i allafall ha två före. När jag kommer ner meddelar provledaren att vi har 2 löptikar som startar sist så vi börjar med startnr 4! Suck..Jaja det var bara att börja....det blåser en del från vänster där kastaren står ca 10m ut på en liten bergknalle, där sitter även apporthunden. Det var lite vass för Freddan att simma igenom men ingenting jag inte trodde han skulle klara av. Sätter honom och kommenderar STANNA!

PANG!!! Freddan sitter kvar! Det rycker inte ens i honom, YES tänker jag. Han simmar ut på kommando, är nästan igenom vassen då jag ser att han vädrar mot vä...vänder vä och simmar mot kastaren och hunden, försökte få honom att vända men han lyssnade inte...har tyvärr inte tränat så mycket dirigering med honom, fick gå och hämta honom därute.

När jag kom tillbaka till domaren meddelade hon att de hade fåglarna där. Insåg att Freddan hade gjort rätt. Han tappade markeringen när han var i vassen, fågeln hade ju förflyttat sig en bit eftersom det blåste så mycket. Sedan fick han vittring på de andra fåglarna och simmade dit.
Blev nöjd ändå, mer träning så fixar han det nästa gång.

 

Valpar på G

Nu har vi äntligen parat Zelma som egentligen skulle börja löpa i mitten på dec. Men den som väntar på något gott......

Som vanligt när det gäller Zelma så gick parningen galant. Nu väntar vi med spänning på dag 28 så vi kan göra ett ultraljud.

Utställning i Rättvik

Lördagen begav jag mig iväg till Rättvik och vår lilla stuga. Hade förberett lite köttfärs till lasagnen som jag skulle bjuda på till kvällen. Med bilen packad med div utställningspryttlar och hundar så kom vi iväg lite senare än planerat.

Resan upp gick bra om än lite tråkig eftersom jag åkte själv :(
Efter lite strul med vad jag glömt packa med mig så lyckades jag trimma mina hundar. Tack för lånet vem du nu är :) (Ingelas valpköpare) och för fikastunden Ingela & Lotta.

Lasagnen intogs tillsammans med ett glas vin i trevligt sällskap av Sofie och Veronica.
Mycket hundprat hela kvällen. Alltid lika trevligt :)

Resultat ifrån mina hundar SSRK's utställning

Goliath Exc, 2:a juniorklass
Freddy Exc, 1:a Öppen klass CK, reserv-cert
Zelma Exc, 3:a jaktklass
Xalza VG

Goliath
Hoffedalens Goliath

Freddy
Hoffedalen Freddy

Xalza
Mountjoy Xublime Xydney "Xalza"

Zelma
Hoffedalen Fia "Zelma"

Supernöjd, alla hundarna har fått bra kritik. Tyvärr så har Xalza idag ingen päls, men vi håller tummarna för att den snart kommer tillbaka.

Tack Sofie för att du visar hundarna så fint och för att du tar så väl hand om vår "G" <3

 

Välkommen till Hoffedalens blogg

Detta är nu min nya blogg. Kommer att fortsätta skriva lite om ditt och datt i denna men min gamla finns kvar och den kan ni läsa här http://www.hoffedalen.blogspot.se